Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Zorg

Zorgformulieren/Zorgtypes voor leerkrachten

Zorgtypes en zorgformulieren kun je gebruiken om informatie over een leerling in kaart te brengen en die op een gestructureerde manier te documenteren. De zorgtijdlijn wordt opgebouwd op basis van deze zorgtypes en -formulieren.  Dat kunnen zowel officiële als schooleigen formulieren zijn. Het is de beheerder die vastlegt welke zorgtypes en formulieren voor jou beschikbaar zijn. 

Klik op de groene knop "Vul een zorgformulier in". Een venster opent:

Zorgtypes (1)

Een zorgtype is de categorie waaronder één of meerdere formulieren ondergebracht zijn.

Bijvoorbeeld: ‘Verslagen’

Formulieren (2)

Een formulier is opgebouwd met hoofdstukken en vragen en wordt gebruikt als leidraad om informatie te verwerken in het leerlingendossier.

Bijvoorbeeld: ‘Koala screening’

Kies een titel en voeg toe.

Hoofdstukken (3)

De hoofdstukken creëeren de verschillende onderverdelingen binnen een formulier.

Bijvoorbeeld (zie onder): ‘Deel A: Individuele kleuters taak 1: Hoepel' etc

Vragen (4)

Vragen vallen onder een hoofdstuk. Bijvoorbeeld: in het hoofdstuk 'Deel A: Individuele kleuters taak 1: Hoepel: 'Leg de hoepel op de grond', 'Ga zitten in de hoepel', 'Ga in de hoepel staan op één been’.

Het is aan de beheerder om te bepalen welke soort vragen en antwoorden hier te zien zijn: meerkeuze, open vraag (leeg veld)...

Tip: Heb je geen tijd om het volledige zorgformulier in één keer in te vullen? Maak dan gebruik van de knop "Bewaren als draft" om tussentijds op te slaan. Op een later tijdstip kun je dan terugkomen om et formulier te vervolledigen.

invullen zorgformulier als draft bewaren.png

Zorgformulieren

Je kunt een zorgformulier in detail bekijken door op het icoon met het oogje te klikken. In het eerste tabblad ‘Formulier’ kun je de algemene instellingen voor dit formulier lezen. Afhankelijk van jouw rechten kun je het formulier aanpassen (met het gele potloodje) en er eventueel ook bijlages en zorgacties aan toevoegen.

De andere tabbladen zijn telkens de hoofdstukken met de vragen die zijn opgesteld voor dit zorgformulier. Hier kun je de antwoorden bekijken en eventueel aanpassen.

Klik op ‘Bewaar’ om je aanpassingen op te slaan en het formulier te sluiten. Indien je geen aanpassingen hebt gedaan, kun je gewoon op ‘Sluiten’ klikken.

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de gerelateerde artikelen of neem via dit formulier contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Gerelateerde artikelen

MaatregelenLVS-toetsen VCLBDigitale KanjerscreeningsSchooleigen klasscreeningsAan de slag met Scoodle Track - ZorgmoduleHet klasoverzichtHoe werk ik in het individueel leerlingdossier?Hoe werkt de zorgtijdlijn?Hoe plaats ik een afbeelding of hyperlink in (het ontwerp van) een zorgformulier in de Zorgmodule ?Rapport zichtbaar maken en raadplegen in zorgdossierZorgformulieren aanmaken en gebruikenZorgactiesScreenings in de zorgmoduleHoe vraag ik een gemotiveerd verslag op voor de leerlingen van mijn klas ?