Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Zorg

Hoe werkt de zorgtijdlijn?

De zorgtijdlijn is het kloppend hartje van de zorgmodule. Dit werkt als een digitaal zorgmapje waar alles bewaard wordt. In de zorgtijdlijn voeg je formulieren toe om weg te schrijven en bijlages te bewaren. Vervolgens kun je hier, voor elk leerling, een kort en bondig overzicht van de verschillende zorgacties raadplegen en opvolgen.

Hoe maak ik een zorgformulier aan? 

Door het gebruik van formulieren gaat elke leerkracht informatie op dezelfde manier wegschrijven. Er is een standaardformulier voor ouderscontacten, M-cirkel, zorgplan en MDO. De beheerder kan deze formulieren aanpassen of zelf schooleigen formulieren aanmaken. 

Stap 1: Selecteer je klas en leerling in de zorgmodule:

 

mceclip0.png

 

Stap 2: Formulier toevoegen aan de zorgtijdlijn:

  • Scroll naar beneden in het zorgdossier van de leerling en klik op vul een zorgformulier in: 

mceclip1.png

  • Kies je zorgtype, selecteer het gewenste zorgformulier en klik op voeg toe.

mceclip2.png

Bij het toevoegen van een nieuw formulier bij een leerling zal de titel van een schooleigen zorgformulier automatisch klaarstaan en hoef je dus geen extra titel meer toe te voegen. Je kan deze, indien gewenst, wel wijzigen.

track aug 23 10.png

  • Bij het toevoegen van een nieuw formulier bij een leerling zal de zorgfase automatisch gelijk zijn aan de zorgfase van de piramide. Ook deze kan je aanpassen als je dat wilt.

track aug 23 11.png

De toegevoegde zorgformulieren komen in de zorgtijdlijn te staan. Je kunt hier de zorgacties raadplegen en bewerken: 

mceclip5.png

Je kan een ingevuld formulier lezen via het oogje.

Je kan ook één specifiek zorgformulier in een zorgdossier een PDF genereren en deze downloaden.

Dit doe je door op het print-icoon te klikken bij het formulier in de zorgtijdlijn.

mceclip10.png

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem dan via dit formulier contact met ons op en we helpen jou zo snel mogelijk verder.

Gerelateerde artikelen

MaatregelenLVS-toetsen VCLBDigitale KanjerscreeningsSchooleigen klasscreeningsAan de slag met Scoodle Track - ZorgmoduleHet klasoverzichtHoe werk ik in het individueel leerlingdossier?Hoe plaats ik een afbeelding of hyperlink in (het ontwerp van) een zorgformulier in de Zorgmodule ?Rapport zichtbaar maken en raadplegen in zorgdossierZorgformulieren aanmaken en gebruikenZorgactiesScreenings in de zorgmoduleHoe vraag ik een gemotiveerd verslag op voor de leerlingen van mijn klas ?Zorgformulieren/Zorgtypes voor leerkrachten