Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Zorg

Maatregelen

Maatregelen

Zowel in het klasoverzicht, als in het individuele leerlingdossier, als onder rapportinstellingen vind je de actieve maatregelen voor jouw leerlingen terug. Deze maatregelen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën en zijn gebaseerd op de maatregelen van het CLB. De beheerder van jouw school kan eveneens aangepaste maatregelen die eigen zijn voor jullie school toevoegen.

Je vindt de maatregelen in het individuele leerlingdossier van een leerling onder het tabblad 'Details'. Een overzicht van alle maatregelen zie je bij de 'Rapportinstellingen' onder 'Maatregelen'.

Maatregelen bewerken en toevoegen

Afhankelijk van de rechten die je hebt, kan je maatregelen bewerken en toevoegen aan het dossier van een specifieke leerling. Dit kan vanuit het individuele leerlingdossier of vanuit de rapportinstellingen.

 

Maatregelen bewerken vanuit het individuele leerlingdossier:

  1. Om maatregelen te bewerken vanuit het individuele leerlingdossier ga je naar het tabblad 'Details' en klik je bij 'Maatregelen' op het potlood-icoon. 
  2. Er opent een nieuw venster waarin je de reeds toegevoegde maatregelen kan bewerken of deactiveren.
  3. Bewaar de aanpassingen door op 'Bewaar' te klikken.

Maatregelen bewerken vanuit de rapportinstellingen:

  1. Om maatregelen te bewerken vanuit de rapportinstellingen navigeer je naar 'Rapportinstellingen' binnen de rapportenmodule en kies je links voor 'Maatregelen'. 
  2. Klik op het potlood-icoon van de maatregel die je wenst te bewerken.
  3. Voer de aanpassingen uit in het venster dat verschijnt en klik op 'Bevestig' om op te slaan.

Tip: Verdeel je eigen maatregelen in categorieën door ze hetzelfde icoon en dezelfde kleur te geven. De eigen maatregelen worden per icoon onder elkaar geplaatst in het overzicht.

Maatregel toevoegen:

  1. Ga naar het tabblad 'Details' en klik bij 'Maatregelen' op het potlood-icoon.
  2. Klik op een categorie (bv. 'Ondersteunen van wiskunde') waardoor er een lijst met maatregelen specifiek voor deze categorie opent (bv. 'De leerling krijgt de toelating om minder oefeningen te maken').
  3. Selecteer de maatregel die je wenst toe te voegen.
  4. Er opent een invulveld waar je, indien je dit wenst, extra informatie kan toevoegen aan de maatregel.
  5. Klik op 'Toevoegen'.

Wanneer je een maatregel hebt toegevoegd, zal deze onderaan verschijnen bij ‘Overzicht toegevoegde maatregelen’ en in het dossier bij het onderdeel maatregelen. Wanneer je klaar bent met het bewerken, toevoegen en (de)activeren van maatregelen, klik je op ‘Bewaar’ om alle wijzigingen op te slaan en het venster te sluiten.

Maatregelen actief maken

Wil je een maatregel actief maken voor een leerling? Dan doe je dit ook in het tabblad 'Details' door op het potlood-icoon te klikken.

  • Een maatregel is actief wanneer er een groen vinkje naast de maatregel staat bij 'Overzicht toegevoegde maatregelen' en wanneer deze in het leerlingdossier of het klasoverzicht te zien is.
  • Wanneer een maatregel (tijdelijk) niet meer wordt toegepast op een leerling kan je deze op inactief zetten door op het groene vinkje te klikken. Het vinkje wordt grijs en de maatregel wordt niet meer getoond in het klasoverzicht en het leerlingdossier. 

Historie van maatregelen

Indien gewenst kan je ook de historie van maatregelen voor een specifieke leerling bekijken. 

  1. Ga naar het tabblad 'Details' en klik bij 'Maatregelen' op het klok-icoon.
  2. Er opent een nieuw venster waar je een overzicht ziet van alle actieve en inactieve maatregelen voor een leerlingen voor een specifiek schooljaar.

 

Gerelateerde artikelen

LVS-toetsen VCLBDigitale KanjerscreeningsSchooleigen klasscreeningsAan de slag met Scoodle Track - ZorgmoduleHet klasoverzichtHoe werk ik in het individueel leerlingdossier?Hoe werkt de zorgtijdlijn?Hoe plaats ik een afbeelding of hyperlink in (het ontwerp van) een zorgformulier in de Zorgmodule ?Rapport zichtbaar maken en raadplegen in zorgdossierZorgformulieren aanmaken en gebruikenZorgactiesScreenings in de zorgmoduleHoe vraag ik een gemotiveerd verslag op voor de leerlingen van mijn klas ?Zorgformulieren/Zorgtypes voor leerkrachten