Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Zorg

Hoe werk ik in het individueel leerlingdossier?

In het individueel leerlingdossier kan je de volgende gegevens raadplegen, aanpassen en toevoegen: 

Wanneer je op de naam van een leerling klikt, kom je in het individueel dossier van deze leerling terecht. Hier kan je de medische info, de algemene info en maatregelen wijzigen via het potloodje (3). Zie je geen potloodje verschijnen, dan heb je onvoldoende rechten. Je Scoodle-beheerder kan dit indien nodig voor je aanpassen. De kerninformatie (1) en de contactgegevens (2) kan je hier niet aanpassen. Dit doet de Scoodle-beheerder via het schoolbeheer. 

 

mceclip9.png

 

 

Raadplegen en wijzigen medische gegevens leerling

Om medische info toe te voegen, aan te passen of te verwijderen, klik je op het potloodje in de rechterbovenhoek van de widget:

 

Zorg.png

 

Vervolgens kom je in onderstaand scherm terecht waar je bovenaan nieuwe medische info kan toevoegen. Vul alle invulvelden aan en klik op bewaar:

 

mceclip5.png

 

 

 

Raadplegen en wijzigen algemene info leerling

Hier kan je als leerkracht in de loop van het schooljaar zelf algemene info toevoegen. Deze info is minder
‘permanent’ dan de info uit de kerninformatie die de Scoodle-beheerder toevoegt. In onderstaande tabel
vind je enkele voorbeelden om het verschil te verduidelijken:
mceclip10.png

 

Om algemene info toe te voegen, aan te passen of te verwijderen, klik je op het potloodje in de rechterbovenhoek van de widget:

 

mceclip6.png

 

Vervolgens kom je in onderstaand scherm terecht waar je bovenaan nieuwe algemene info kan toevoegen. Vul alle invulvelden aan en klik op bewaar:

 

mceclip7.png

 

 

Raadplegen en wijzigen maatregelen leerling

Wanneer een leerling ondersteuning nodig heeft, is het volgens het M-decreet de taak van de school
om voor deze leerling bepaalde maatregelen te nemen. Het CLB stelde een lijst met maatregelen op die
je als school kan nemen: de Redicodi-maatregelen. 
.
Klik op het potloodje (1) in de rechterbovenhoek om een maatregel toe te voegen of te wijzigen. Klik op
het klokje (2) om de historiek van de maatregelen te bekijken:
mceclip11.png
Wanneer je op het potloodje klikt, krijg je een overzicht van alle Redicodi-maatregelen per categorie. Klik op het pijltje achter een categorie (1) om de maatregelen weer te geven. Wanneer je een maatregel gekozen hebt, vink je deze aan (2) en klik je vervolgens op ‘toevoegen’. Het is niet mogelijk om zelf eigen maatregelen toe te voegen, maar bij elke maatregel kan je wel via een vrij tekstveld een eigen opmerking noteren om te specifiëren.
mceclip12.png
Bij bestaande maatregelen kan je de omschrijving wijzigen via het potloodje (1). Klik op het groene vinkje (2) om een maatregel te deactiveren. Een maatregel deactiveren betekent dat deze maatregel niet meer van toepassing is.
mceclip13.png
Bij bestaande maatregelen kan je de omschrijving wijzigen via het potloodje (1). Klik op het groene vinkje (2) om een maatregel te deactiveren. Een maatregel deactiveren betekent dat deze maatregel niet meer van toepassing is. Wanneer je een maatregel deactiveert, verschijnt deze maatregel wel nog in de historiek. Hier krijg je steeds een mooi overzicht van zowel de huidige maatregelen (groen vinkje) als de maatregelen die in het verleden toegepast werden (grijs vinkje).
mceclip14.png

 

 

 

 

Let op! Zorgdossier bewaren van leerling die de school verlaat.

We raden aan om het zorgdossier te downloaden vóór je een leerling uitschrijft.

Weliswaar kan de beheerder een beperkte tijd na uitschrijving, het zorgdossier via het archief opvragen.

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem dan via dit formulier contact met ons op en we helpen jou zo snel mogelijk verder.

Gerelateerde artikelen

MaatregelenLVS-toetsen VCLBDigitale KanjerscreeningsSchooleigen klasscreeningsAan de slag met Scoodle Track - ZorgmoduleHet klasoverzichtHoe werkt de zorgtijdlijn?Hoe plaats ik een afbeelding of hyperlink in (het ontwerp van) een zorgformulier in de Zorgmodule ?Rapport zichtbaar maken en raadplegen in zorgdossierZorgformulieren aanmaken en gebruikenZorgactiesScreenings in de zorgmoduleHoe vraag ik een gemotiveerd verslag op voor de leerlingen van mijn klas ?Zorgformulieren/Zorgtypes voor leerkrachten