Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Zorg

Zorgformulieren aanmaken en gebruiken

 

In Scoodle Track heb je de mogelijkheid om verschillende zorgformulier aan te maken en toe te voegen aan een zorgdossier. Een zorgformulier bestaat uit hoofdstukken en vragen. Om gebruik te kunnen maken van deze zorgformulieren dien je eerst het formulier aan te passen naar de wensen van de school.

 

Er bestaan 2 soorten zorgformulieren: 

  • Voorgedefinieerde zorgformulier 
  • Schooleigen zorgformulier

 

Hoe maak ik een zorgformulier aan? 

Stap 1: Klik op maak zorgtypes aan.

 

mceclip0.png

Er opent een nieuw scherm waarin je de zorgtypes beheert. Elk zorgformulier valt onder een zorgtype. Je kunt hier kiezen uit een aantal voorbeeldformulieren.

 

Indien je een eigen zorgformulier wenst aan te maken, klik dan op het '+' logo.

Let op: Wanneer je vertrekt vanuit een voorbeeldformulier, kun je enkel de zorgtypes selecteren die                      daarbij horen. 

mceclip1.png

 

Stap 2: Het zorgformulier aanpassen. 

 

Het systeem begeleidt je automatisch door de 3 stappen van de instellingen heen.

 

Wanneer je een zorgformulier instelt, is het van groot belang om de rechten van de verschillende gebruikers hierop te bepalen. Zo krijgen gebruikers wel of niet toegang tot de zorgformulieren in het zorgdossier. Dit staat standaard op geen toegang. 

 

mceclip2.png

 

Tip: Indien een leerkracht een formulier niet kan terugvinden, controleer dan of de rechten voor dat                 formulier correct ingesteld zijn.

 

Stap 3: Hoofdstukken en vragen

 

Als je een nieuw zorgformulier aan het maken bent, moet je eerst een hoofdstuk toevoegen om vervolgens vragen aan het hoofdstuk toe te voegen. Klik op het eerste icoon rechts om een hoofdstuk toe te voegen. Geef het hoofdstuk een titel.

Klik vervolgens op het tweede icoon rechts om een vraag toe te voegen. Geef de vraag een titel en voeg eventueel een beschrijving toe. Vervolgens kies je het type antwoord dat op deze vraag gegeven kan worden: 

 

mceclip0.png

 

Duid eventueel aan of de vraag verplicht is. Herhaal het toevoegen van hoofdstukken en vragen totdat het formulier is opgebouwd volgens de wensen van jouw school.

Indien je van een bestaand zorgformulier vertrokken bent, zijn er reeds hoofdstukken en vragen voor jou klaar gezet. Je kan deze vragen en hoofdstukken volledig afstemmen op de wensen van jouw school. Je kan ook hoofdstukken en vragen toevoegen zoals je dit doet bij een nieuw zorgformulier.

Je kan ook een bestaand zorgformulier kopiëren, en ook vragen in formulieren vlot kopiëren met dezelfde of een andere antwoordmogelijkheid.

track aug 23 8.png

Verschillende types van vragen:

  • Enkele lijn: een vrij tekstvak met een limiet van 150 karakters.
  • Meerdere lijnen: een vrij tekstvak zonder limiet. Je kan de tekst hierin opmaken zoals bij een Microsoft Word document.
  • Dropdown-menu: een keuzelijst waaruit je kan kiezen. Het type antwoord in deze keuzelijst kan tekst en/of een icoon zijn.
  • Enkele selectie: een keuzelijst waarbij je maar één antwoord kan aanvinken. Het type antwoord in deze keuzelijst kan tekst en/of een icoon zijn.
  • Multiple choice: een keuzelijst waarbij je één of meerdere antwoord(en) kan aanvinken. Het type antwoord in deze keuzelijst kan tekst en/of een icoon zijn.
  • Tabel: een invultabel die jij kan klaarzetten met kolommen en rijen.

Je kan ook een hoofdstuk of vraag verwijderen door deze te selecteren en vervolgens op het vuilbakje te klikken.

Let op! Je kan een hoofdstuk pas verwijderen nadat alle bijbehorende vragen verwijderd zijn.

 

Je kan de volgorde van hoofdstukken en vragen wijzigen door op het icoontje met de dubbele pijltjes te klikken en het blok te verslepen naar de gewenste plaats.

Klik onderaan op ‘Bewaar’ om de aanpassingen op te slaan. Klik daarna bovenaan op de pagina op ‘Terug naar het overzicht’. Je vindt het nieuwe of aangepaste zorgformulier nu terug onder het zorgtype dat je gekozen hebt. Je kan een voorbeeld van het formulier bekijken door op het oogje te klikken in het overzicht. Je kan het formulier ook altijd opnieuw bewerken door op het potloodje te klikken en verwijderen door op het vuilbakje te klikken.

Let op! Het verwijderen van een formulier is enkel mogelijk indien dit niet gebruikt wordt in een leerlingdossier.

 

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem dan via dit formulier contact met ons op en we helpen jou zo snel mogelijk verder.

Gerelateerde artikelen

MaatregelenLVS-toetsen VCLBDigitale KanjerscreeningsSchooleigen klasscreeningsAan de slag met Scoodle Track - ZorgmoduleHet klasoverzichtHoe werk ik in het individueel leerlingdossier?Hoe werkt de zorgtijdlijn?Hoe plaats ik een afbeelding of hyperlink in (het ontwerp van) een zorgformulier in de Zorgmodule ?Rapport zichtbaar maken en raadplegen in zorgdossierZorgactiesScreenings in de zorgmoduleHoe vraag ik een gemotiveerd verslag op voor de leerlingen van mijn klas ?Zorgformulieren/Zorgtypes voor leerkrachten