DOELGROEP - Voor welke richtingen is Polaris bedoeld?

Met Polaris bereiden we leerlingen voor op hun toekomst, zowel voor het hoger onderwijs als voor de arbeidsmarkt.

Met één activerend leerboek dat bruikbaar is in alle richtingen van de dubbele en doorstroomfinaliteit heb je een flexibel werkinstrument in handen. Je realiseert ermee de 70/30-verhouding die geldt voor de nieuwe minimumdoelen, waarbij 70% van de leerinhouden vastligt en 30% van de leerinhouden door de school vrij is in te vullen. Je hoeft dus niet op zoek naar allerhande verrijking of verdieping.

Met het activerend leerboek van Polaris worden leerlingen aangemoedigd om zelf te noteren. De duidelijke structuur helpt hen daarbij. Leerlingen krijgen per hoofdstuk een samenvatting aangeboden. Ze maken zelf een schema bij elk hoofdstuk.

Met duidelijke kleurcodes maken we een onderscheid tussen basisleerstof voor dubbele en doorstroomfinaliteit én voor de specifieke leerstof voor doorstroom wetenschappen.

Gerelateerde artikelen

ALGEMEEN - Wat is een blended leeroplossing?ALGEMEEN - Waarom zou ik voor de 3de graad kiezen voor een nieuwe leeroplossing van Plantyn?ALGEMEEN - Op welke doelen is Polaris afgestemd? AANBOD - Waaruit bestaat het blended aanbod van Polaris voor de doorstroomfinaliteit? AANBOD - Waaruit bestaat het blended aanbod van Polaris voor de dubbele finaliteit? AANBOD - Waarom een activerend leerboek voor Polaris? INHOUD - Wat is er nieuw ten gevolge van de nieuwe onderwijsdoelen? INHOUD - Welke leerinhouden komen aan bod in Polaris 6?INHOUD - Op welke manier worden de STEM-doelstellingen gerealiseerd? INHOUD - Zijn er suggesties en uitwerkingen van excursie meegenomen? INHOUD - Hoe is GIS geïntegreerd in Polaris? INHOUD - Zijn er taken en/of BZL-opdrachten beschikbaar voor leerlingen? SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod voor de leerlingen? SCOODLE - Waaruit bestaat het digitaal aanbod voor de leerkracht? DIDACTIEK - Hoe worden leerlingen ondersteund in het leerproces via effectieve didactiek?