Wat is het verschil tussen adaptieve leerpaden en niet-adaptieve oefenreeksen?

 

In onderstaande video leggen we jou het verschil uit tussen adaptieve en niet-adaptieve oefenreeksen.

Een leerling kan zelf kiezen of hij adaptief of niet-adaptief oefent. Van zodra hij de eerste oefening in (meestal) oefenreeks B heeft gemaakt, krijgt hij de keuze of hij verder wilt oefenen op zijn niveau of dat hij alle oefeningen wilt maken. 

1.png

Een leerling kan altijd terugkeren naar de oefenreeksen op zijn niveau. De leerling belandt dan automatisch in de oefenreeks die voor hem berekend werd na het maken van de hierboven vermelde oefening in (meestal) oefenreeks B.

Als leerkracht zie je in het resultatendashboard alle resultaten van de oefeningen die de leerling gemaakt heeft, ongeacht de leerling adaptief, niet adaptief of in een combinatie van beide werkte. Er gaat dus nooit werk van de leerling verloren. 

Je kunt als leerkracht via de 'Toon alles-knop' alle oefeningen van de verschillende oefenreeksen bekijken, maar je kan niet zelf de adaptiviteit van de oefenreeksen aan- en uitschakelen.

2.png

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Neem dan via dit formulier contact met ons op en we helpen jou zo snel mogelijk verder.

Nood aan een volledig overzicht? Schrijf je in voor de online cursus Aan de slag met Scoodle op Plantyn Academy om alles te weten te komen over de functionaliteiten van het nieuwe platform.