Hoe zet ik taken klaar via de taakplanner?

Om taken voor je leerlingen klaar te kunnen zetten, is het noodzakelijk om klassen aan te maken. Hoe je dit doet, vind je hier.

Opgelet! Indien je met een aangepaste lesopbouw werkt en taken plant, doe je dat ook in de aangepaste lesopbouw. Wanneer je dat in de originele lesopbouw doet terwijl je klas aan de aangepaste lesopbouw gekoppeld is, zullen je leerlingen de taken niet zien staan. 

  • Klik op de knop 'Taken plannen' in het rechtermenu.

taken plannen.png

  • Je krijgt onderstaand scherm (als je nog geen taken gemaakt hebt). Klik op 'Creëer een nieuwe taak' en volg de stappen. Je kan een taak achteraf altijd nog wijzigen.

taken plannen 2.jpg

  • Geef je taak een naam en klik op 'Volgende'. Indien je wenst dat de resultaten van de taak zichtbaar worden in Smartschool (Skore), vink je die optie ook aan. 

planning - kies naam.PNG

  • Kies de oefeningen die je wilt klaarzetten door op 'Voeg opdracht toe' te klikken. 

planning voeg toe.PNG

  • Selecteer de gewenste oefeningen. Dit doe je door links het menu open te klappen en dan rechts de gewenste oefeningen aan te vinken. Klik daarna rechts onderaan op 'Voeg x delen toe'.

    OPGELET! Van zodra je een volledig adaptieve oefeningenreeks selecteert in de taakplanner, zal de leerling op zijn eigen niveau de taak kunnen maken. Selecteer je slechts een deel van een adaptieve oefeningenreeks, vervalt de adaptiviteit en passen de oefeningenreeksen zich niet automatisch aan naar het niveau van de leerling. 

planning - slecteer oefeningen.PNG

  • In het volgende scherm kan je eventueel oefeningen deselecteren én moet je een datum, de periode waarin de leerlingen aan de taak mogen werken, instellen. Dat doe je door op 'selecteer datum' te klikken. Je klikt op de datum waarop je de taak opgeeft, gevolgd door de datum waarop de taak klaar moet zijn.  Hier kan je ook de deadline met een aantal dagen verschuiven met de knoppen '+3, +7, +14, +30'. Klik van zodra je de deadline hebt ingesteld op 'Volgende'. 

planning - selecteer - datum.PNG

TP_datum.png

  • Selecteer in het volgende scherm de klas en de leerlingen voor wie de taak bestemd is. Klik daarna op 'Volgende'.
  • Controleer de gegevens in het overzicht. 

planning - controle.PNG

  • Klik rechts onderaan op 'Publiceer taak'.
  • In het volgende scherm krijg je een overzicht van de geplande taken en kan je een nieuwe taak creëren. 

planning - overzicht.PNG

  • Indien je het vinkje om de resultaten zichtbaar te maken in Smartschool hebt aangeklikt, kan je daar de resultaten bekijken. Lees hier hoe je dat kan doen. 

Nood aan een volledig overzicht? Schrijf je in voor de online cursus Aan de slag met Scoodle op Plantyn Academy om alles te weten te komen over de functionaliteiten van het nieuwe platform.

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de gerelateerde artikelen of neem via dit formulier contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.