Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Agenda

Stap 3: Maak eigen lessen of pas bestaande lessen aan

1. Methodefiches aanpassen

Een lesvoorbereiding van een bepaalde methode (bv. Wiskanjers, Taalkanjers...), noemen we in Scoodle een methodefiche. Deze fiches hoef je als leerkracht dus niet zelf te maken, maar kan je gewoon in Scoodle vinden en gebruiken. Je kan ze inplannen in je agenda en van hieruit naar wens aanpassen.

mceclip0.png

Wil je een aangepaste les uit je agenda bewaren om later opnieuw te gebruiken? Klik dan op de les in je agenda en kies links onderaan voor 'Opslaan als lesfiche'. Je vindt deze lesfiches achteraf terug bij 'Mijn lesfiches', waar je ze kan ordenen in verschillende mappen.

mceclip0.png

2. Eigen lessen maken

Klik op een les uit je agenda en pas de lesfiche aan. Klik vervolgens op 'Opslaan als lesfiche' als je ze op een ander moment opnieuw wil gebruiken.

mceclip1.png

Je kan ook eerst een reeks lessen maken via bovenaan te klikken op  'Agenda' - 'lesfiches' om ze pas later in je agenda te slepen.

mceclip0.png

Voeg eerst een map toe via het pijltje rechts van 'Mijn lesfiches'. Vervolgens kan je in deze map fiches toevoegen.

mceclip3.png

Waaruit bestaat een lesfiche?

  • In het tabblad lesinhoud staat het lesonderwerp, alle leerlijnen en lesdoelen die bij de les horen. 
  • In het tabblad Doelen staan de leerplandoelen die bij de les horen. Je kan hier ook een differentiatieset maken.
  • Het Lesverloop bestaat uit lesfases, en lesstappen met lesinhoud en hieraan gekoppeld materiaal. 
  • Via de tab Materiaal zie je alle materialen die bij deze les horen. Je kan ze ook tonen in de klas. 
  • De tab Toets vind je alleen bij toetsfiches als je met Scoodle Sprint werkt en ook enkel bij een geplande les in je agenda. Dit is de enige tab die je niet kan aanpassen. In deze tab kan je de toetsresultaten van je leerlingen ingeven en zo aangepaste remediëringsblaadjes printen.
    Meer informatie hierover vind je hier.
  • De tab Zorg zie je ook pas bij een geplande les in je agenda en enkel wanneer er een klas is gekoppeld.

 

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van een agenda?Ik kan mijn agenda niet openen omdat ik geen actieve klas heb. Wat moet ik doen?Bekijk de webinar 'Scoodle Agenda kleuteronderwijs'Bekijk het instructiefilmpje 'Scoodle Agenda lager onderwijs'Stap 1: Maak een uurroosterStap 2: Plan je lessen in je agendaStap 4: Maak een doelenrapportageStap 5: Volg je taken en toetsen uit Scoodle Play opStap 6: Voorzie remediëringsoefeningen na het afnemen van een toetsStap 7: Deel je agenda (via lees- of schrijfrechten) of lesfiches met collega'sExtra: Voeg een differentiatieset toe aan je lesfichesExtra: Werk thematisch met de themaplanner