Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Agenda

Stap 1: Maak een uurrooster

"Bekijk het instructiefilmpje 'Scoodle agenda'. Hierin leggen we je stap voor stap uit hoe je een klas aanmaakt, je vakken juist instelt en een uurrooster maakt. Een kleine tijdsinvestering, die je in de loop van het jaar veel tijd zal besparen!"

Om gebruik te kunnen maken van je agenda, breng je eerst 3 zaken in orde:

Wanneer dit in orde is, wordt werken met Scoodle erg eenvoudig!

  • Je sleept de methodefiches of zelfgemaakte lesfiches naar je agenda.
  • Op je dashboard zie je elke dag welke lessen je gepland hebt en open je onmiddellijk het juiste materiaal.
  • Via de doelenrapportage kan je op elk moment een overzicht van de doelen die je al behandeld hebt bekijken.

Stap 1: Maak je uurrooster

Klik bovenaan links op 'Agenda' en vervolgens op 'Uurroosters'.

mceclip0.png

1. Geef je uurrooster links bovenaan een naam door op het potloodje te klikken. Het uurrooster heet standaard ‘Mijn rooster’. Je kunt deze stap overslaan als je slechts één uurrooster hebt.

mceclip0.png


2. Zet uuraanduidingen juist door ze naar boven of naar onder te slepen (1). Uuraanduidingen markeren het begin- en einduur van een les. Wil je een extra uuraanduiding toevoegen, dan sleep je een uuraanduiding van de toolbox naar het uurrooster (3). Wil je een uuraanduiding verwijderen, dan sleep je de gom (2) naar deze uuraanduiding.

mceclip2.png 

3. Geef je vakken links onderaan een passende kleur door op het bolletje te klikken. Het is handig om afspraken te maken met je collega's over welke kleur je voor welk vak gebruikt, zeker wanneer je agenda's zal delen.

mceclip3.png

4. Sleep de lessen, die nu de juiste kleur hebben, naar het uurrooster. mceclip4.png

Wil je zelf de benaming van een les kiezen? Dan sleep je een 'Nieuwe les' vanuit de toolbox naar je agenda. Kies onmiddellijk de juiste benaming, vink je klas aan en sla op met de diskette. Kies als lesonderwerp ook de naam van het vak. Je kan hier ook de kleur aanpassen.

mceclip5.png

mceclip7.png


4. Sleep klasvrije momenten naar je uurrooster. Het verschil tussen een klasvrij moment en een echte les is dat je aan een klasvrij moment geen doelen of lesverloop kan koppelen (bv. een middagpauze, een speeltijd, een springuur, ...). Standaard staan er al enkele klasvrije momenten ingeroosterd.


5. Heb je meerdere uurroosters, voeg dan een nieuw rooster toe onder ‘Mijn roosters’, geef het een naam bij ‘Nieuw rooster’ en sla op. Vervolgens krijg je een leeg uurrooster, dat je opnieuw kunt invullen met lesblokken. 

Wil je een kopie van een uurrooster maken om vervolgens enkele kleine verschillen aan te duiden (bv. zwemweek en turnweek)? Pas je uurrooster dan toe op een week in je agenda en kies vervolgens 'week opslaan als uurrooster'.

mceclip5.png 

Let op: Zorg ervoor dat er in je uurrooster nergens vraagtekens verschijnen. Alle lesblokken met een vraagteken, zullen niet opgenomen worden in de doelenrapportage! Open het lesblok en klik op het potloodje naast leergebied om je klas toe te voegen.

mceclip9.png  mceclip10.png

 

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van een agenda?Ik kan mijn agenda niet openen omdat ik geen actieve klas heb. Wat moet ik doen?Bekijk de webinar 'Scoodle Agenda kleuteronderwijs'Bekijk het instructiefilmpje 'Scoodle Agenda lager onderwijs'Stap 2: Plan je lessen in je agendaStap 3: Maak eigen lessen of pas bestaande lessen aanStap 4: Maak een doelenrapportageStap 5: Volg je taken en toetsen uit Scoodle Play opStap 6: Voorzie remediëringsoefeningen na het afnemen van een toetsStap 7: Deel je agenda (via lees- of schrijfrechten) of lesfiches met collega'sExtra: Voeg een differentiatieset toe aan je lesfichesExtra: Werk thematisch met de themaplanner