Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Rapport

Rapportinstellingen: als beheerder (schooleigen) maatregelen instellen

Locatie

mceclip0.png

Als beheerder van je school kan je maatregelen instellen die de leerkrachten kunnen gebruiken bij de evaluatie van hun leerlingen. Hierbij is ook een link gemaakt naar de zorgmodule, dus wanneer er een maatregel wordt toegevoegd voor een leerling op een manuele toets, zal dit in zorg bij maatregelen tevoorschijn komen bij deze  leerling.

Er is een onderscheid gemaakt tussen twee verschillende maatregelen :

Officiële maatregelen

mceclip0.png

 

Dit is dezelfde lijst die je ook in de zorgmodule kan terug vinden. Onder elke categorie vind je de bijpassende maatregelen die je individueel kan aanpassen. Volgende items kan je naar wens veranderen:

  • Het icoon
    • Je kan een icoon kiezen uit de lijst of er zelf één uploaden.
  • De kleur
    • Zowel het icoon als de kleur, waarmee de maatregel op het rapport wordt weergegeven, kunnen worden gekozen.
  • Een alternatieve naam
    • Deze kan je geven zodat op het rapport en in de toetsen zelf er een vereenvoudigde weergave (naar bijvoorbeeld de ouders toe) kan getoond worden, maar je nog steeds de koppeling hebt met de originele maatregel in de zorgmodule.
  • Op welke leergebieden deze van toepassing zijn
    • Standaard staan ‘Alle leergebieden’ ingesteld. Dit wil zeggen dat als je een nieuw leergebied toevoegt, deze maatregel er automatisch aan gekoppeld is. Pas je deze selectie aan naar bijvoorbeeld enkel van toepassing op 1 leergebied, dan zal je bij het aanmaken van een nieuw leergebied dit manueel moeten toevoegen aan de maatregel, mocht deze hierop van toepassing zijn.

Wil je er maar enkele of zelfs geen van de officiële maatregelen gebruiken? Je kan ze ofwel individueel ontkoppelen door op het ‘Oog’-icoon te klikken of in bulk selecteren en ze allemaal in één keer ontkoppelen via de balk rechtsonder. Hierbij zal je ofwel de naam van de maatregel moeten intypen om te bevestigen (je kan deze kopiëren in de titel) of zal je de tekst Officiële maatregelen moeten intypen.

Het ontkoppelen wil zeggen dat een leerkracht deze maatregelen niet zal zien en kunnen selecteren bij het invullen van evaluaties.

mceclip1.png

(School)Eigen maatregelen (via 'Maatregel toevoegen')

Hierbij navigeer je via de switch-knop rechtsboven naar ‘Eigen maatregelen’.

Deze kunnen zelf aangemaakt worden en kan je alleen of bovenop de officiële maatregelen gebruiken. Hierbij hanteer je dezelfde werkwijze als hierboven omschreven, enkel de alternatieve naam kan hier niet gekozen worden. Ook deze maatregelen worden getoond in de zorgmodule en kunnen ook van daaruit toegevoegd worden aan het dossier van een leerling. Maatregelen die bij elkaar horen (categorieën) geef je hetzelfde icoon, ze worden per icoon onder elkaar geplaatst.

Daarnaast kan je deze maatregelen wel gewoon verwijderen als je ze niet meer wil gebruiken.  Van zodra een maatregel echter gebruikt werd in een dossier van een leerling, kan je deze niet meer verwijderen. 

mceclip2.png

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de gerelateerde artikelen of neem via dit formulier contact met ons op en we helpen jou zo snel mogelijk verder.