Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Rapport

Opmaak rapport: geavanceerde instellingen

 

Via geavanceerde instellingen kan de beheerder de opmaak van het rapport nog meer volgens de wensen van jouw school instellen. Je vindt deze terug bij opmaak rapport stap 4/4.

1. Leergebieden, domeinen, toetsen wel of niet op het rapport laten verschijnen

De beheerder kan hier bepaalde vakken uitvinken die je niet op het (jaar)rapport wil laten verschijnen. Let op: deze vakken tellen wel mee indien toetsen en punten ingegeven werden. Het gaat enkel over wel/niet verschijnen.

Misschien wil je enkel een overzicht van de hoofdvakken

 Of wil je voor bepaalde vakken wel toetsen tonen en bij andere niet.

2. Vooraf gedefinieerde zinnen beoordelen met attitudes en/of rating

Je kan voor een bepaald vak kiezen om te werken met vooraf gedefinieerde zinnen die je in stap 2/4 van het rapport kan beoordelen met een door de beheerder bepaalde iconenset of rating.

De beheerder dient deze zinnen in te geven bij rapportinstellingen.

Makkelijkst is om deze als subdomein in te geven. De beheerder kan ook per zin instellen voor welk leerjaar deze van toepassing is. Zo kan je alle zinnen ingeven bij een domein en toch differentiëren per leerjaar binnen 1 rapporttemplate.

Picture1.png

Vergeet niet op te slaan.

Bij opmaak rapport stap 4/4 vinkt de beheerder ‘evalueer in testvak’ aan voor de (sub)domeinen. Bij de vooraf gedefinieerde zinnen komt nu een vinkje bij ‘evalueer in testvak’. Best is om bij deze zinnen ‘toetsen’ uit te vinken zodat de leerkrachten geen toetsen kunnen ingeven bij deze (sub)domeinen.

Op het rapport komen enkel de zinnen die voor die periode door de leerkracht werden beoordeeld.

 

Gerelateerde artikelen

Hoe maak ik een groeirapport aan?Hoe pas ik als beheerder de opmaak van een (bestaand) rapport aan?Hoe voeg ik een puntenlijst toe?Rapportinstellingen: als beheerder leergebieden met (sub)domeinen instellenRapportinstellingen: als beheerder (schooleigen) maatregelen instellenOpmaak rapport: als beheerder een rapport-template aanmakenMijn rapporten: een rapport opmaken, berekenen, printen en consulterenHandleiding rapport Scoodle Track voor leerkrachtenRapport bewerken als leerkracht