Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Communicatie

De communicatiemodule: e-mails opmaken en versturen via Scoodle Track

Via de communicatie-module in Scoodle Track kan je e-mails opmaken en versturen.

Opmaken

De opmaak van je e-mail kan je zelf bepalen:

mceclip1.png

  • het lettertype bepalen
  • de grootte van het lettertype kiezen
  • de kleur van het lettertype kiezen
  • een achtergrondkleur toevoegen
  • stylen in vet, onderlijnen , doorgestreept en cursief
  • tekst aligneren
  • in je e-mail opsommingtekens en nummertjes gebruiken
  • kopiëren en plakken met behoud van de oorspronkelijke opmaak van je tekst vanuit MS Word
  • een bijlage aan het bericht toevoegen van maximaal 10MB. Je kan ook een mail met énkel een bijlage versturen, je hoeft geen bericht te typen.

Versturen

mceclip3.png

Je kan e-mails uitsturen naar collega's, leerlingen en ouders van leerlingen of groepjes. Daarbij kan je bij 'ontvanger' e-mailadressen manueel intypen (1), maar het kan ook gemakkelijker : via het adresboek (2) kan je individuele adressen selecteren of een lijst kopiëren en plakken :

mceclip5.png

Ouders

Je kan hier kiezen voor individuele ouders (leerling aanvinken), alle ouders van een klas (klas aanvinken) of alle ouders van de school (school aanvinken). Wil je jezelf of een bepaalde collega in kopie zetten van het bericht, dan klik je op ‘CC’ en voeg je hier via het input veld of het adresboek jezelf en je collega(’s) toe.

In het schoolbeheer van Scoodle kan de beheerder meerdere e-mailadressen toevoegen bij de contactpersoon van een leerling. In het adresboek vind je die meerdere e-mailadressen onder de naam van de contactpersoon van de leerling terug.

Het adresboek toont enkel de mailadressen van contactpersonen die door de beheerder in schoolbeheer werden gemarkeerd als 'voorkeur e-mailadres'.

Leerkrachten

Je kan je collega’s leerkrachten toevoegen via het adresboek. Als je in de dropdown ‘leerkrachten’ aanduidt, kan je bijvoorbeeld alle collega’s van de school een bericht sturen.

Je kan ook gaan kiezen uit een Alle contacten-overzicht.

Belangrijk aandachtspunt

Als je ervoor kiest bij 'ontvangers' een bericht te sturen naar een groep van e-mail adressen, dan kan je voor jezelf informatief zichtbaar maken naar welke adressen het bericht precies zal worden verstuurd.

Voorbeeld :

1) Je selecteert uit je adresboek alle contacten gelinkt aan school 'Plantyn Lager' :

mceclip0.png

2) Als je klikt op de checkbox, dan krijg je te zien naar welke adressen het bericht zal worden verstuurd :

mceclip4.png

3) Hieruit kan je indien gewenst nog adressen verwijderen (door te klikken op het kruisje) of op basis hiervan nog bijkomend adressen van bestemmelingen gaan toevoegen in het ontvangers-veld.

4) Opgelet, dit is geen BCC-functie die uiteindelijk de e-mail adressen onzichtbaar maakt voor de uiteindelijke bestemmelingen van het bericht !!! Ze maakt enkel voor jou als gebruiker de adressen al dan niet zichtbaar ! Als je wil dat de bestemmelingen de mailadressen van andere ontvangers niet kunnen zien (belangrijk omwille van privacy en GDPR-regelgeving), dan zal je effectief gebruik moeten maken van de CC/BCC functies aan de rechterkant van het ontvangers-veld en daar de gewenste bestemmelingen gaan toevoegen via het adresboek :

mceclip5.png

mceclip6.png

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de gerelateerde artikelen of neem via dit formulier contact met ons op en we helpen jou zo snel mogelijk verder.