Home   Klantenservice   Basisonderwijs   Digitaal   Scoodle Track   Communicatie

Hoe voeg ik een domein toe en bevestig ik mijn domeinnaam?

Je kan vanaf nu mails sturen met je eigen domeinnaam. Eerst dient de beheerder een aantal stappen te volgen alvorens de mail kan verstuurd worden vanuit het eigen schooldomein.

 

1. Je logt in op Scoodle

2. Je klikt op de tab ‘Communicatie’

 

Afbeelding1.png

3. Daar heb je, als beheerder, de keuze tussen ‘Verstuurde berichten’ en ‘Instellingen’.

4. Klik op ‘instellingen’

Afbeelding2.png

5. Daar zie je een overzicht van al jouw toegevoegde domeinen. Indien je nog geen domein hebt                  toegevoegd, kan je klikken op ‘Voeg domein toe’.

 

Afbeelding3.png

 

6. Voeg het domein toe van waaruit je mails wil versturen.  Indien je meerdere domeinen hebt, dien je            deze allemaal individueel toe te voegen. Vul al de vereiste velden in en klik vervolgens op ‘voeg een          domein toe’.

Afbeelding4.png

 

7. In de volgende stap kan je je domein laten valideren. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat de                    verzonden mails vanuit je eigen domein goed terechtkomen en niet in de spam mailbox van de                  ontvanger.

 

Hiervoor heb je toegang nodig tot de DNS instellingen van jouw domein zodat je deze kan aanpassen. Heb je geen toegang, bezorg dan de DNS instructies aan jouw domeinbeheerder. De domeinbeheerder moet de domeinnaam toevoegen aan de DNS records.

 

Om een domein te valideren, dient de domeinbeheerder bepaalde records toe te voegen aan de DNS zone van dat domein:

  • DNS validatie
  • SPF (Sender Policy Framework) authenticatie
  • DKIM (DomainKeys identified mail) authenticatie

 

De waarden hiervoor vind je terug in de velden op jouw scherm en kan de domeinbeheerder toevoegen aan de hand van een copy paste in de DNS zone. Heeft de domeinbeheerder geen toegang, bezorg hem dan deze waarden.

Afbeelding5.png

 

 

Doe dit voor de volgende velden:

  • DNS host record
    • Bepaalde providers vullen reeds het einde van de DNS Host record in met de domeinnaam (in het veld waar je de gekopieerde waarde vanuit de communicatiemodule gaat plakken). In dat geval dien je enkel het begin van de waarde te plakken. Het laatste deel is dan al ingevuld met de domeinnaam.
  • TXT value

Herhaal deze stappen voor de resterende 2 records: SPF en DKIM.

 

Als de validatie gedaan is (Dit kan tot 48 uur duren nadat je al de stappen hebt doorlopen) dan zie je dat de records de status ‘gevalideerd’ hebben gekregen en in het groen gekleurd staan.

Zolang de validatie niet gebeurd is, staan ze in het rood en is de status ‘te valideren’.

 

In het overzicht worden al de email domeinen opgelijst die werden toegevoegd door de domeinbeheerder. De domeinen kunnen verschillende statussen hebben:

  • Ontbrekend record
    • Tenminste 1 stap is niet voltooid door de domeinbeheerder (tenminste 1 van de 3 records is niet toegevoegd in de DNS zone)
  • Foutieve waarde/In afwachting
    • Tenminste 1 record is toegevoegd met een foutieve waarde
    • De validatie is nog niet voltooid (dit kan tot 48 uur duren)
  • Gevalideerd
    • De domeinbeheerder heeft al de nodige records toegevoegd en de aanvraag werd gevalideerd.

Afbeelding6.png

 

Let wel: je kan maar 1 SPF-record per domein hebben.

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de gerelateerde artikelen of neem via dit formulier contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.