8 november 2022
Plantyner in de kijker: David van Fraechem
Ooit reed David van Fraechem, teamleader van de regioverantwoordelijken basisonderwijs, wekelijks rond met een caravan voor Plantyn. Gelukkig bestaat zijn job uit véél meer dan dat alleen (en is die caravan intussen al lang van de baan).
Als teamleader van de regioverantwoordelijken Basisonderwijs helpt David om de leermethodes van Plantyn tot in zoveel mogelijk scholen te brengen. Hij vat zijn job samen in vijf woorden: agenda, analyse, meten, samenwerken en flexibiliteit.
Agenda
Wie als regioverantwoordelijke werkt, kan niet zonder zijn agenda. Alleen zo kan je alles combineren: afspraken waarvoor je de baan op moet, aanwezig zijn op interne meetings, tijd om mails te beantwoorden en te bellen …
Analyse
Een goede analyse helpt je aan heldere en ambitieuze doelen. Zo maakt David concrete planningen en acties, zodat zoveel mogelijk scholen de leermethodes van Plantyn leren kennen.
Meten
Dat meten weten is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Analyseren doet David daarom niet gewoon één of twee keer, maar wel dag in, dag uit. Op die manier kan hij de planning tijdig bijsturen waar nodig.
Samenwerken
Het team van David is het eerste aanspreekpunt voor scholen. Ze zorgen er ook voor dat andere afdelingen binnen Plantyn goed weten wat er leeft bij leerkrachten en scholen. Zo kan de hele organisatie vlot samenwerken.
Flexibiliteit
Er kan altijd iets onverwachts gebeuren tijdens een schooljaar. Voor een job als die van David ben je dan ook best flexibel ingesteld. Het hoofd koel houden en snel naar oplossingen zoeken: het hoort er allemaal bij.
Hoe ziet zijn dag eruit?
Een typische werkdag? Die kan David moeilijk omschrijven, want geen enkele dag is hetzelfde. En dat is net het leuke aan zijn job.
Maar als het gaat over een onvergetelijke werkdag, hoeft hij niet lang na te denken: in een ver verleden heeft hij op een mooie dag een caravan van Plantyn in de berm gereden. Het was zijn taak om de caravan, die gebruikt werd als leeshoek op scholen, wekelijks naar een andere school te brengen. Tot het ding op een dag rechtdoor reed toen David linksaf sloeg … wat meteen ook het einde van het caravantijdperk was!