1 februari 2023
De Digitale Wereldatlas uitgetest in de klas
Je kan niet alleen op papier, maar ook digitaal aan de slag met de Algemene Wereldatlas van Plantyn. De leerlingen van De Bron in Tielt gebruiken hem al sinds september 2022. Benieuwd wat zij ervan vonden? Lees dan zeker verder.
Sneller en vlotter werken
In Tielt zijn ze alvast grote fan van de Digitale Wereldatlas, vertelt leerkracht aardrijkskunde Gil Snauwaert: “Ik vind het fijn dat je als leerkracht heel wat bijlagen kan toevoegen aan de atlas, zoals foto’s en filmpjes, die de kaarten echt verrijken. De leerlingen kunnen alles snel terugvinden en zijn goed mee met de les in z’n geheel. Mijn leerlingen werken graag met een laptop, het is eens iets anders. Dus da’s mooi meegenomen.”
Ook de leerlingen zijn enthousiast: “Je kan kaarten veel makkelijker vergelijken, je hoeft niet eerst alles op te zoeken in het register. Je tikt gewoon een trefwoord in en dan verschijnen alle kaarten die daarbij horen”, zegt Amandine. Ook thuis komt de digitale atlas goed van pas, vertelt Niels: “Als ik aardrijkskunde moet studeren, pak ik mijn laptop erbij en gebruik ik de digitale atlas.”
De Digitale Atlas zelf uitproberen?
Werk je als leerkracht al met de lerarenkit van de Plantyn Algemene Wereldatlas? Dan heb je automatisch toegang tot de lerarenlicentie van de Digitale Wereldatlas.
Ken je onze Digitale Wereldatlas nog niet? Ontdek hier alle voordelen van deze handige Scoodle-applicatie, met een schat aan nieuwe mogelijkheden.