Secundair onderwijs
STEM Programmeren met ...
Denken en doen met STEM
1ste graad
Troeven
Waarom kiezen voor STEM Programmeren met ...?
Een STEM-leeroplossing voor de 1ste graad A-stroom waar STEM wordt aangeboden tijdens de differentiatie-uren of in de basisopties STEM-wetenschappen en STEM-technieken in het 2de jaar.
Leren programmeren met Blockly
Leerlingen zetten hun eerste stappen om te leren programmeren met twee spelletjes uit Blockly Games, een gratis onlinetoepassing waarmee ze door het plaatsen van ‘blokken’ eenvoudige opdrachten programmeren. De onderdelen die aan bod komen, zijn Do in order, While, If, If & else en For.
Schrijf programma’s met ArduBlock
Leerlingen gaan een stapje verder in het programmeeravontuur. Met ArduBlock schrijven ze programma’s door blokken op de juiste plaats te slepen. De Arduino brengt de code daarna tot leven. Zo zoeken ze onder andere oplossingen voor het onveilige verkeer in de fictieve stad Techcropolis.
Schrijf zelf codes met Arduino
Aangestuurd door de personages Tommy en Nette boeken de leerlingen vooruitgang in het programmeerproces. Ze schrijven nu zelf de codes die hedendaagse technische systemen gaan beïnvloeden. Denk maar aan de schakeling van de slagboom aan een parking.
Door te werken met realistische en soms speelse contexten, wordt het programmeerproces voor jongeren inzichtelijk.
Leerkracht informatica Joost V.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Wil je op de hoogte blijven over ons lesmateriaal? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Schrijf je inDigitaal leerplatform
Scoor met Scoodle
Scoodle is de digitale totaaloplossing van Plantyn, waar de leerkracht en de leerling centraal staan.
Ontdek alles over ScoodleVoorbereiden, inoefenen en evalueren
Volg leerlingen makkelijk op en stuur bij op basis van een eigen selectie beschikbare opdrachten. Geef je een opdracht aan een leerling, een klas, een deel van een klas …? Dan kan je de resultaten daarvan doorsturen naar Skore.
Digitaal leerkrachtenmateriaal
Met het leerkrachtenmateriaal ondersteunen we je zowel inhoudelijk (e-book/bordboek,handleiding, evaluatiemateriaal, ondersteunend materiaal …) als praktisch-organisatorisch (jaarplan en koppeling met de leerplandoelen).
Materiaal automatisch zichtbaar
Je leerling hoeft geen lesmateriaal meer te activeren. Nodig hem/haar uit in je Scoodle-klas en al het digitale materiaal van de leeroplossing staat automatisch klaar.
Jouw regioverantwoordelijke
Heb je een vraag? We helpen je graag!
Contacteer jouw regioverantwoordelijke
Jouw regioverantwoordelijke staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden over onze leeroplossingen voor het secundair onderwijs.
Contacteer je regioverantwoordelijke