Taken en toetsen klaarzetten voor leerlingen

Let op! Wil je dat je leerlingen vrij alle oefeningen van een thema kunnen maken? Bekijk dan dit artikel.

In onderstaande video leggen we je uit hoe je via de knop 'Zet klaar' op lesniveau taken of toetsen kunt klaarzetten in Scoodle Play voor je leerlingen. 

 

Je kan de informatie hieronder nog eens rustig nalezen:

 

Stap 1: Activeer het Scoodle Play-account van je leerlingen

Vooraleer je taken kunt klaarzetten voor je leerlingen moeten zij eerst hun Scoodle Play-account activeren. Dit kunnen ze doen door een keertje in te loggen op Scoodle Play.

Zorg ervoor dat je een moment in de klas inlast om dit samen te doen, of vraag aan de ouders om het thuis met hun kind in orde te brengen. Als er tijdens het schooljaar nieuwe leerlingen in je klas komen, zullen ook zij even op Scoodle Play moeten inloggen voor je hen in je klas kan zien.

 

Stap 2: bepaal het differentiatieniveau van je leerlingen

Voor een aantal methodes zijn er oefeningen beschikbaar op drie niveaus (bv. Casse-cou). Op die manier kunnen leerlingen op hun eigen niveau oefenen om de leerstof te verwerken.

Navigeer naar de les waarvoor je een taak wilt klaarzetten. Zijn er voor je methode gedifferentieerde oefeningen beschikbaar? Deel je leerlingen dan eerst in op het juiste niveau onder het tabblad "Differentiatie". Als de knop niet te zien is, betekent dat dat er geen gedifferentieerde oefeningen beschikbaar zijn.

  • Differentiatieroute 1 = aanloop
  • Differentiatieroute 2 = kern
  • Differentiatieroute 3 = uitdaging

Je kan jouw leerlingen verplaatsen van route door ze aan te vinken en vervolgens op het pijltje links of rechts te klikken. Vergeet niet op “Opslaan” te klikken wanneer je klaar bent.

Differentieren.png

 

Stap 3: plan de taak in

Je kan nu de taak opgeven door op "Zet klaar" te klikken. Ook voor toetsen volg je hetzelfde proces, maar daar selecteer je een toets in het linkermenu en kan je niet differentiëren. 

Daarna voorloopt het inplannen via 3 snelle stappen, meer info onder de afbeelding.

Stap 1: Kies een datum

Je kan zelf een dag of periode selecteren in de kalender of gebruik maken van de voorgestelde knoppen.

Stap 2: Selecteer alle of enkele leerlingen in je klas. Standaard staan alle leerlingen aangeduid met de groene schuiver.

Is de taak niet voor alle leerlingen bedoeld? Klik dan op de groene schuiver en kies daarna de leerlingen voor wie je de taak wél wilt openzetten.

Je kunt ook voor jezelf plannen om gemakkelijk toegang te hebben tot je les wanneer je ze nodig hebt.

 

Stap 3: Ontgrendelen

Toetsen zijn bij het inplannen standaard vergrendeld: leerlingen mogen de toetsen natuurlijk niet van tevoren zien. Ontgrendel ze pas op het moment dat je leerlingen starten met de toets. Lessen en oefeningen zijn standaard ontgrendeld.

Bevestig de planning door op "Zet klaar" te klikken.

De opgegeven taak of toets zal op Scoodle Play in het kastje van je leerlingen verschijnen onder het tabblad "Taken en toetsen":

Geplande taak in Scoodle Play.png

Wanneer je een taak hebt ingepland op het niveau van je leerlingen zal de bijhorende les bij het onderdeel “Oefenen” ook op dat niveau beschikbaar zijn. Klik hier om te ontdekken hoe je deze oefeningen kunt klaarzetten. 

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de gerelateerde artikelen of neem via dit formulier contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.