Nieuwe Scoodle-omgeving

Sinds september 2023 is het digitaal materiaal van enkele titels beschikbaar in een nieuwe Scoodle!

Je komt in deze vernieuwde Scoodle-omgeving terecht voor:

  • Sterren aan de hemel
  • Sterretjes aan de hemel
  • Mini Max en Mini Maxine Lager
  • Mini Maxine Kleuter
  • Cas en Lisa
  • Rekenboog
  • Klap Klap
  • Casse-cou

Vanaf september 2024 volgen ook de volgende methodes:

  • Wereldkanjers
    • Inclusief Verkeer
  • 3de graad Wiskanjers - IJsbergversie 

Het materiaal van de overige methodes (alsook Het Voortplantingsboekje en de Basisatlas) blijft beschikbaar op de oude Scoodle.

Veelgestelde vragen

Mijn beheerder heeft de schooljaarovergang nog niet in orde gebracht. Wat nu?

Als je beheerder de schoolovergang nog niet in orde heeft gebracht, ben je nog niet aan een klas gekoppeld. Wanneer je dan op een tegel klikt die je naar de nieuwe omgeving brengt, kies je voor de optie "Doorgaan zonder klas".

 

Waarom moet ik mijn klas selecteren wanneer ik mijn lesmateriaal wil zien?

Wanneer je op een tegel klikt, verschijnt er een tussenscherm met al je klassen. Je zal elke klas apart moeten activeren door erop te klikken in dat tussenscherm om de klasgegevens ook zichtbaar te maken in de nieuwe Scoodle.  Zodra dat voor elke klas gebeurd is, kan je tussen de verschillende klassen en vakken navigeren in de nieuwe Scoodle. Je zal in de bestaande Scoodle wel steeds een klas moeten blijven selecteren. 

 

Wat als ik geen leerlingen terugvind in mijn klas?

Je leerlingen moeten hun Scoodle Play-account eerst activeren voor je hen in Scoodle kan zien en taken voor hen kan klaarzetten. 

Dat doen zo door in te loggen op Scoodle Play. Zorg ervoor dat je een moment in de klas inlast om dit samen te doen, of vraag aan de ouders om het thuis met hun kind in orde te brengen. 

 

Wanneer ik een les wil inplannen via het platform (knop "Zet klaar") gebeurt er niets. Zou dit zichtbaar moeten worden in onze online agenda van Scoodle of op Scoodle Play?

Wanneer je de les inplant, worden de oefeningen klaargezet in Scoodle Play voor de leerlingen en niet in de agenda. Wil je de les inplannen in de agenda? Dan moet je dat nog steeds via de vertrouwde weg doen in Scoodle. Je leerlingen moeten eerst hun Scoodle Play-account activeren via de ‘START’-knop. Vanaf dan zal je je leerlingen ook in de nieuwe Scoodle kunnen terugvinden en kan je taken voor hen inplannen.

 

Wat betekent de knop "+Zet klaar" op het niveau van een thema?

Met de knop "+Zet klaar" zet je alle oefeningen van een thema open zodat je leerlingen vrij kunnen oefenen in Scoodle Play. Deze knop is beschikbaar zodra er minstens één leerlingenaccount in Scoodle Play geactiveerd werd. Je wacht echter best tot alle leerlingen hun account geactiveerd hebben. Anders zullen de oefeningen enkel zichtbaar zijn voor de leerlingen die al een geactiveerd account hadden op het moment dat de oefeningen werden opengezet en niet voor leerlingen die hun account nadien nog activeerden. 

 

Wat als ik in meerdere scholen werk?

Als je aan meerdere scholen bent verbonden, kan je in de nieuwe Scoodle niet vrij tussen de scholen wisselen. Merk je dat je niet vanuit de juiste school aan het werken bent? Dan zal je terug moeten gaan naar de bestaande Scoodle-omgeving om daar de juiste school te selecteren.

 

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Bekijk de gerelateerde artikelen of neem via dit formulier contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk verder.